Beckmanns Tårn – Vilhelm Hus

ARKITEKTUREN

Prisvindende københavnerkvarter

Prisvindende københavner-kvarter

Karréen Vilhelm Hus og boligtårnet Beckmanns Tårn træder tydeligt frem i gadebilledet, men hænger samtidig harmonisk sammen med bydelens stolte fortid med et facadearbejde og materialer, som trækker på stærke referencer fra Carlsberg Byens bygningshistorie.

Som et endeligt punktum på en omfattende masterplan, skriver de to ejendomme sig ind et imponerende boligkvarter, der blev kåret som verdens bedste i 2009.

Åbne solskinspladser, summende caféborde, grønne parker, legende skolebørn og folk på vej på kontoret. Det moderne nye københavnerkvarter rummer mange samlingspunkter og et rigt byliv, hvor livskvalitet går forrest. Tusindvis af mennesker er allerede flyttet ind.

BECKMANNS TÅRN + VILHELM HUS

Historien bag navnene på ejendommene

Det nye hypede gadekvarter møder Københavns spændende byhistorie, og ikoniske bygninger og skulpturer er drysset ud i området, som charmerende minder om en svunden tid. Det er særligt disse fredede dele, som bidrager til Carlsberg Byens spændende miljø. Derfor har de to nye ejendomme også fået navne, som ærer områdets unikke historiefortælling.

bt-vh-stroke-groen

Beckmanns Tårn

Vilhelm Hus

VILHELM HUS

Københavns kendte arkitekt

Vilhelm Hus er opkaldt efter den kendte danske arkitekt Jens Vilhelm Dahlerup, som i løbet af 1800-tallet tegnede mange af Københavns ikoniske bygninger og kulturinstitutioner som Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst, Søpavillonen og Ny Carlsberg Glyptotek.

I Carlsberg Byen har Jens Vilhelm Dahlerup også sat sit udødelige aftryk med Elefantporten, Den snoede Skorsten og Maltmagasinet.

BECKMANNS TÅRN

Håndværkets mester

Arkitekten tegner, men derefter skal idéerne føres ud i virkeligheden. Her kommer murermesteren på banen med sit talent og håndværk. Beckmanns Tårn er opkaldt efter murermester S.P. Beckmann, der opførte mange af Jens Vilhelm Dahlerups tegninger som smuk og imponerende arkitektur i Carlsberg Byen. Makkerparret står blandt andet bag Den Snoede Skorsten, der er kendt for sit detaljerede murstensarbejde i et sirligt snoet mønster. Læg endelig nakken tilbage, og nyd synet af godt håndværk. Du kan også gå på opdagelse ved Dipylonporten, hvor Beckmann er afbilledet.

Detaljernes håndværk

Det er ikke kun ejendommenes navne, der trækker på historiske referencer fra kvarterets stolte fortid. Beckmanns Tårn og Vilhelm Hus er tegnet af arkitekthuset Dorte Mandrup som en hyldest til den håndværksmæssige kvalitet og generøse arkitektur, som findes i alle retninger rundt om ejendommene. Fortidens fremragende håndværk bliver genfortalt i et facadearbejde, som man lægger mærke til.

Grønne fuger, roséfarvede fuger, tegl i røde nuancer og flaskegrønne, glaserede tegl. Der bliver leget med udtrykket og de kreative detaljer, samtidig med at ejendommene skal indgå i en naturlig sammenhæng med de andre smukke bygninger i Carlsberg Byen.

Detaljearbejdet med det flaskegrønne relief tegner en smuk rammelignende struktur, som fremstår vertikal på Beckmanns Tårn og dermed understreger overgangen fra gade mod himmel. På Vilhelm Hus er facadeudtrykket derimod horisontalt for at understrege sammenhængen mellem karrédelens fire forskelligartede ”byhuse-dele”, som har fået hver deres unikke teglarbejde og farveskala.

Inspirationen er i høj grad hentet fra flere af Carlsberg Byens historiske bygninger som eksempelvis Elefantporten, Lagerkælder og Dipylonporten med bryghusene, som er tegnet af Jens Vilhelm Dahlerup og opført med murerarbejde af P. S. Beckmann.

DEN HEMMELIGE HAVE

Velkommen til Carlsberg Byens største, sammenhængende gårdrum, Den Hemmelige Have. En frodig oplevelse i flere niveauer, som alle beboere har nem adgang og udsigt til.

Det store gårdrum byder både på zoner til fællesskab og til alenetid. Fællesområder hvor man kan holde kaffemøder med naboerne, legeområder til børnene og deres kammerater, plads til træning og plads til at nyde roen i det grønne.

Beplantningen, belægningen og havearkitektoniske detaljer lader sig, ligesom ejendommene, inspirere af håndværket, ornamentikken og Brygger Carl Jacobsens forkærlighed for at hente udenlandsk inspiration til sin eksotiske kunstsamlinger. På samme vis kan du gå på opdagelse i Den Hemmelig Have og finde eksotiske planteindslag og en stor biodiversitet, og lade dig indhylle i det nærmest magiske haveunivers.

Åbent Hus i Prøvebolig

Søndag 15. december kl. 13-14.15

  • 00Dage
  • 00Timer
  • 00Minutter
  • 00Sekunder

Adresse

Adgang til prøveboligen i Vilhelm Hus er via passagen ”Bag Elefanterne” gennem porten ind til gårdrummet via trappeopgangen.
Bemærk, at elevator ikke er i drift.

Adgang til prøveboligen i Beckmanns Tårn er via nedkørslen til P-kælderen fra Ny Carlsberg Vej. Elevator er i drift.

Der afholdes åbent hus i prøveboligen i Vilhelm Hus fra 13.00 – 13.30 og åbent hus i prøveboligen i Beckmanns Tårn fra kl. 13.45 – 14.15.
Adgangsvejen er som anvist ovenfor.